przepisy kulinarne
Wszyscy lubimi dobrze i smacznie zjeść. Tu znajdują się tylko sprawdzone, smaczne i niezawodne przepisy na każdą okazję...

przepisy kulinarne

znajdź przepis
Szukasz jakiegoś przepisu? Skorzystaj z wyszukiwarki, podaj szukaną frazę, ustal opcje i już możesz przeglądać przepisy kulinarne...

wyszukiwarka przepisów kulinarnych

Twój Panel

login  
hasło

praktyczne porady
Znasz sposób na coś, co innym spędza sen z oczu? Wiesz jak poradzić sobie z nietypowymi sprawami? Podziel się wiedzą z nami...

praktyczne porady

na każdy temat
Tematów do rozmowy jest mnóstwo... Otaczający świat, ludzie, pytania... Każdy może rozpocząć rozmowę...Tak rodzi się materiał do tego działu...

na każdy temat

co, gdzie, kiedy
Imprezy, spotkania, pokazy i wydarzenia, to co nas otacza, wejdź i dodaj, podziel się z innymi sprawdzonymi informacjami...

imprezy, koncerty, wystawy, galerie

pare słów o mnie



Napisać parę słów o sobie to wcale nie takie proste gdyż jestem tak złożoną osobowością, że książka to za mało.

Nie jest tajemnicą, że gotowanie to jest coś co bardzo lubię - mam tysiące przepisów, kilkanaście zapisanych zeszytów, masę książek kucharskich.

Lubię wypróbowywać nowe przepisy ale nie byłabym sobą gdybym ich lekko nie zmodyfikowała. Moja kuchnia jest zróżnicowana - od tradycyjnych potraw i ciast na które przepisy mam od mojej mamy po nowe i wyszukane.

Uwielbiam poznawać nowe smaki i robić własne mieszanki przypraw.

Bardzo polubiłam pieczenie chleba a zaczęłam od wyprodukowania zakwasu - to moja pasja domowe pieczywo.

Moim marzeniem jest pojechać do Kambodży albo Meksyku, chciałabym też odwiedzić Egipt gdyż nie wiedzieć czemu ale czuję jakąś dziwną więź z tym krajem. Czasami się śmieję, że w poprzednim wcieleniu żyłam w Egipcie i byłam Nefretete.

Marzy mi się odwiedzić taki wielki targ na którym są przyprawy usypane w kopczyki i produkty których jeszcze nie znam.

Niech Nam się ugotuje... :)

Ewelosa

Losowy przepis

Schab faszerowany suszonymi śliwkami, czosnkiem i rozmarynem
2013.01.03 Schab nakłówamy na wylot nożem i faszerujemy śliwkami (ja je lekko pociełam) czterema ząbkami czosnku...

Losowa porada

Jak zrobić glazurę do tarty?
2008.11.05 Tarty z owocami jak i inne ciasta powleka się cieniutką warstwą glazury, która nadaje ciastu...

Losowa plotka

Nowość - syrop różany
2009.03.02 Gdy go tylko zobaczyłam w sklepie musiałam go kupić. Urzekł mnie pieknym kolorem - takim...

Losowa impreza

Sylwester 2008 w Pałacu Hasbacha
2008.10.18 Zapraszamy na Sylwestra 2008. Zabawę poprowadzi Dj. Godz. 20.00 Menu: - przekąski - dania gorące...

Liczba zarejestrowanych użytkowników: 87,   ostatnio zarejestrowana(y): Berni,   on-line: 5

Copyright © 2008 ewelosa.pl