przepisy kulinarne
Wszyscy lubimi dobrze i smacznie zjeść. Tu znajdują się tylko sprawdzone, smaczne i niezawodne przepisy na każdą okazję...

przepisy kulinarne

znajdź przepis
Szukasz jakiegoś przepisu? Skorzystaj z wyszukiwarki, podaj szukaną frazę, ustal opcje i już możesz przeglądać przepisy kulinarne...

wyszukiwarka przepisów kulinarnych

Twój Panel

login  
hasło

praktyczne porady
Znasz sposób na coś, co innym spędza sen z oczu? Wiesz jak poradzić sobie z nietypowymi sprawami? Podziel się wiedzą z nami...

praktyczne porady

na każdy temat
Tematów do rozmowy jest mnóstwo... Otaczający świat, ludzie, pytania... Każdy może rozpocząć rozmowę...Tak rodzi się materiał do tego działu...

na każdy temat

co, gdzie, kiedy
Imprezy, spotkania, pokazy i wydarzenia, to co nas otacza, wejdź i dodaj, podziel się z innymi sprawdzonymi informacjami...

imprezy, koncerty, wystawy, galerie

Cannelloni z mięsem z dodatkiem cukini i papryki

      przepisy kulinarne - wydrukuj: Cannelloni z mięsem z dodatkiem cukini i papryki

Składniki:

Cannelloni z mięsem z dodatkiem cukini i papryki 1/2 kg mięsa mielonego
1 łyżka czosnku niedżwiedziego
1/2 łyżeczki domowej vegety
pieprz ziołowy wg. własnego smaku
1,5 łyżki suszonej bazylii
1/2 małej cukinii
1/2 czerwonej papryki
5 łyżek kukurydzy
10 rurek cannelloni lekko podgotowanych
10 dkg sera mozarella

Sos pomidorowy:
150-200 ml puree pomidorowego
1 łyżka suszonego oregano
1 łyżeczka suszonego czosnku
odrobina cukru do smaku
sól



Sposób przygotowania:

Mięso doprawiamy czosnkiem niedźwiedzim, domową vegetą, pieprzem ziołowym i bazylią. Dokładnie miezamy i odstawiamy na minimum godzinę.

Cukinię i paprykę dokładnie myjemy, kroimy w kosteczkę i lekko podsmażamy na oliwie. Wyjemujemy warzywa z patelni.

W tej samej patelni smażymy mięso - najlepije by po usmażeniu było w formie takich małych kuleczek. Dodajemy warzywa i kukurydzę - dokładnie mieszamy całość.

W ganku podgrezwamy puree pomidorowe dopawiając je oregano, suszonym czosnkiem, cukrem i solą.

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Lekko podgotowane rurki makaronowe napełniamy farszem mięsno-warzywnym.
Podane ilości farszu starczą na dwa obiady - czyli na napełnienie 20 rurek cannelloni.

Układamy w naczyniu, zalewamy puree pomidorowym i posypujemy porwana mozarellą.
Wkładamy do nagrzanego do 180'C piekarnika i zapiekamy około 20 minut.



Lubię cannelloni ale nizbyt częsato je przygotowuję - w sumie to nie wiem nawet dlaczego.

Dlatego z wielką ochotą przygotowałam to - z mięsem i warzywami.
Rurki wcześniej lekko podgotowałam dlatego znacznie skrócił się czas zapiekania ich w piekarniku.

Cannelloni wyszło rewelacyjne - polecam Wam bo naprawde warto je zrobić.

Cannelloni z mięsem z dodatkiem cukini i papryki zgłaszam do akcji:
- "Paprykujemy" którą prowadzi Shinju

- "Cukiniowy sierpień 2010" który prowadzi Parmelia


Przepis dodał(a) ewelosa


2010.09.12 Majana
 
Cannelloni z mięsem z dodatkiem cukini i papryki Bardzo lubię cannelloni. Też robię je rzadko, ale lubimy, nawet bardzo:)
2010.09.13 Pela
 
Cannelloni z mięsem z dodatkiem cukini i papryki Ja też bardzo lubię cannelloni i też robię je dość rzadko.
Jednak wolę napychać "surowe" rurki:)
2010.09.13 Szarlotek
 
Cannelloni z mięsem z dodatkiem cukini i papryki Normalnie umarłam, od tych wszystkich doznań jakimi mnie zachwycasz. A przynajmniej nie jest mi obcy skręt wygłodniałych kiszeczek.
Właśnie rozmyślam o napchaniu rureczek pyszną dynią :)*

kategorie przepisów

Ciasta [73]
Ciastka [25]
Dania mięsne - drób [45]
Dania mięsne - wieprzowina [57]
Dania mięsne - wołowina [4]
Dania wegetariańskie i ryby [72]
Desery [37]
Dipy i sosy [21]
Dodatki do ciast i potraw [72]
Domowe leki [10]
Drinki i nalewki [39]
Koktajle i napoje [22]
Kuchnia arabska [9]
Kuchnia brytyjska [3]
Kuchnia chińska i japońska [24]
Kuchnia grecka i egipska [5]
Kuchnia indyjska [3]
Kuchnia meksykańska [8]
Kuchnia włoska [15]
Łakocie [6]
Muffinki na słodko [33]
Muffinki na wytrawnie [5]
Naleśniki, placki i omlety [33]
Pasty i pasztety [17]
Pieczywo domowe [163]
Pierogi i paszteciki [5]
Pierogi na słodko [2]
Przetwory domowe [72]
Przyprawy, cukry i sole [21]
Sałatki i surówki [70]
Smoothie [7]
Świąteczne gotowanie - Boże Narodzenie i Sylwester [57]
Świąteczne gotowanie - Wielkanoc [27]
Tarty, quiche i zapiekanki [15]
Zupy i chłodniki [38]


ostatnio dodane

Owocowy comfort food
Dodano: 2014.07.13

Truska Love lody
Dodano: 2014.07.12

Smoothie ananasowo-bananowe z nutką pomarańczy
Dodano: 2014.07.12

Truskawkowy curd z naturalną wanilią
Dodano: 2014.07.06

Młoda kapusta z curry i masłem szałwiowym
Dodano: 2014.07.06


ostatnio komentowane

Owocowy comfort food
2016.03.08 ostatni komentarz:
Majanko napisałam Ci sms;) buziaki Kochana:) ...

Truska Love lody
2014.07.13 ostatni komentarz:
Cudowne lody !:)Truskawki to nasze ukochane owoce :) ...

Smoothie ananasowo-bananowe z nutką pomarańczy
2014.07.12 ostatni komentarz:
Oj,jak ja lubię takie koktajle. :) Pychota. Często robię sobie...

Truskawkowy curd z naturalną wanilią
2014.07.06 ostatni komentarz:
Ależ musi być dobry,mniam! :) ...

Smoothie melonowe z truskawkami
2014.07.06 ostatni komentarz:
O tak ,truskawki, melon - cudne połączenie. Pozdrawiam ciepło Ewelosko:)...

Liczba zarejestrowanych użytkowników: 88,   ostatnio zarejestrowana(y): calia50,   on-line: 4

Copyright © 2008 ewelosa.pl