Rolada z łososia w szpinakowym cieścieSkładniki: 450 g szpinkau mrożonego 2 łyzki masła 140 g serka philadelphia ze szczypiorkiem 2 rzodkiewki szczypiorek 150 g łososia wędzonego w plastrach 4 jajka sól pieprz gałka muszkatołowa skórka otarta z 1 cytryny |
Sposób przygotowania: Szpinak przesmażyć na patelni na maśle ,doprawić solą ,pieprzem i gałką.Przestudzić.Dodać 4 żóltka i ubitą pianę z 4 białek.Wymieszać i wylać na blaszkę z papierem do pieczenia (uformować kwadrat).Pieczemy 15 minut w temp.160'C.Studzimy. Serek mieszamy z posiekanym świeżym szczypiorkiem,rzodkiewkami posiekanymi drobno i skórką z cytryny.Lekko solimy i pieprzymy. Na szpinkaowe ciasto nakładamy serek i łososia .Zwijamy jak roladę i wkładamy na 2 godziny do lodówki. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne