Rolada z łososia w szpinakowym cieście


Składniki:

450 g szpinkau mrożonego
2 łyzki masła
140 g serka philadelphia ze szczypiorkiem
2 rzodkiewki
szczypiorek
150 g łososia wędzonego w plastrach
4 jajka
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
skórka otarta z 1 cytryny


Sposób przygotowania:

Szpinak przesmażyć na patelni na maśle ,doprawić solą ,pieprzem i gałką.Przestudzić.Dodać 4 żóltka i ubitą pianę z 4 białek.Wymieszać i wylać na blaszkę z papierem do pieczenia (uformować kwadrat).Pieczemy 15 minut w temp.160'C.Studzimy.

Serek mieszamy z posiekanym świeżym szczypiorkiem,rzodkiewkami posiekanymi drobno i skórką z cytryny.Lekko solimy i pieprzymy.

Na szpinkaowe ciasto nakładamy serek i łososia .Zwijamy jak roladę i wkładamy na 2 godziny do lodówki.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne