Sos słodko-kwa¶nySkładniki: ![]() 100 ml octu 6 % 10 dkg cukru z±bek czosnku 3 plasterki imbiru kawałek pora 1-2 cm 2 łyżki koncentratu pomidorowego m±ka ziemniaczana |
Sposób przygotowania: Imbir ,czosnek i por drobno siekamy.Podsmażamy na patelni. W osobnym garnku przygotowujemy podstawę sosu: mieszamy razem wodę, ocet i cukier.ٱczymy to z podsmazonymi :czosnkiem ,imbirem i por±.Musi się to przegry¶ć. Do sosu dodajemy koncentrat i zagęszczamy m±k±-ja mieszam około łyżeczki z wod±.Pamiętajcie ,ze sos zgęstnieje po chwili mieszania. Możemy do niego wkroić bambusa, ananasa ,mini kolby kukurydzy lub paprykę. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne