Sos słodko-kwa¶ny


Składniki:

100 ml wody
100 ml octu 6 %
10 dkg cukru
z±bek czosnku
3 plasterki imbiru
kawałek pora 1-2 cm
2 łyżki koncentratu pomidorowego
m±ka ziemniaczana


Sposób przygotowania:

Imbir ,czosnek i por drobno siekamy.Podsmażamy na patelni.

W osobnym garnku przygotowujemy podstawę sosu: mieszamy razem wodę, ocet i cukier.Ł±czymy to z podsmazonymi :czosnkiem ,imbirem i por±.Musi się to przegry¶ć.

Do sosu dodajemy koncentrat i zagęszczamy m±k±-ja mieszam około łyżeczki z wod±.Pamiętajcie ,ze sos zgęstnieje po chwili mieszania.

Możemy do niego wkroić bambusa, ananasa ,mini kolby kukurydzy lub paprykę.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne