Gulasz z żoł±dków drobiowych


Składniki:

50 dkg żoładków drobiowych
2 marchewki
ziarenka smaku
1/2 łyżeczki mielonej kolendry
pieprz ziołowy
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1/2 łyżeczki mielonego kuminu
kostka rosołowa
¶mietana
m±ka do zagęszczenia


Sposób przygotowania:

Żoł±dki myjemy i kroimy na paseczki. Marchewki obieramy i kroimy w pół talarki.

W garnku przygotowujemy bulion, dodajemy marchewki i wrzucamy żoładki.
Gotujemy do miękko¶ci, dodajemy kumin i kolendrę.

Doprawiamy ziarenkami i pieprzem.
Dodajemy koncentrat.Mieszamy ze ¶mietan± m±kę i wlewamy do gulaszu.

Podajemy z kasz± gryczan± albo z ziemniaczkami.


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne