Schab ze szpinakiem i makaronem


Składniki:

Schab ze szpinakiem i makaronem 2 plastry schabu
sos sojowy
przyprawa do kuchni chińskiej
sos worchester
¶wiezy imbir 2 plasterki
ziarenka smaku
po ćwiartce papryki czerwonej, zielonej, żóltej
2 gar¶cie ¶wieżych li¶ci szpianku
miseczka makaronu ugotowanego drobnego
1/4 puszki kukurydzy


Sposób przygotowania:

Mięso pokroić w cienkie plasterki i doprawic sosem sojowym, przypraw± i ziarenkami oraz imbirem.

Podsmażamy na patelni tak by był dobrze zrumieniony.
Dodajemy pokrojone papryki,szpinak,kukurydzę.
Dobrze ze sob± wszsytko mieszamy.

Wsypujemy makaron, przyprawiamy sosem sojowym i worchester. Można dla zaostrzenia smaku dodac sambal oelek .


To propozycja na wręcz exspresowy obiadek lub kolację.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne