Schab ze szpinakiem i makaronemSkładniki: 2 plastry schabu sos sojowy przyprawa do kuchni chińskiej sos worchester ¶wiezy imbir 2 plasterki ziarenka smaku po ćwiartce papryki czerwonej, zielonej, żóltej 2 gar¶cie ¶wieżych li¶ci szpianku miseczka makaronu ugotowanego drobnego 1/4 puszki kukurydzy |
Sposób przygotowania: Mięso pokroić w cienkie plasterki i doprawic sosem sojowym, przypraw± i ziarenkami oraz imbirem. Podsmażamy na patelni tak by był dobrze zrumieniony. Dodajemy pokrojone papryki,szpinak,kukurydzę. Dobrze ze sob± wszsytko mieszamy. Wsypujemy makaron, przyprawiamy sosem sojowym i worchester. Można dla zaostrzenia smaku dodac sambal oelek . To propozycja na wręcz exspresowy obiadek lub kolację. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne