Surówka ze szpinakuSkładniki: 3 liście sałaty karbowanej 2 garście szpinaku świeżego 4 rzodkiewki po dwa paski kolorowej papryki 3 łyżki kukurydzy 3 cm kawałek ogórka świeżego zioła do sałatek sól,pieprz ocet balsamiczny olej |
Sposób przygotowania: Sałatę i szpinak kroimy w cienkie paseczki.Wrzucamy do miski. Dodajemy kukurydzę, pokrojone w kosteczke papryki i ogórka. Rzodkiewkę kroimy w ćwiartki i później w talarki. Wszytsko posypujemy ziołami do sałatek, lekko solimy i pieprzymy. Robimy dresing z octu i oleju, polewamy sałatkę, dokładnie mieszamy i zostawiamy sałatkę aby się chwilę przegryzła. Ja ją podaję z kurczakiem pieczonym i ziemniaczkami. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne