Surówka ze szpinaku


Składniki:

3 liście sałaty karbowanej
2 garście szpinaku świeżego
4 rzodkiewki
po dwa paski kolorowej papryki
3 łyżki kukurydzy
3 cm kawałek ogórka świeżego
zioła do sałatek
sól,pieprz
ocet balsamiczny
olej



Sposób przygotowania:

Sałatę i szpinak kroimy w cienkie paseczki.Wrzucamy do miski.
Dodajemy kukurydzę, pokrojone w kosteczke papryki i ogórka.
Rzodkiewkę kroimy w ćwiartki i później w talarki.

Wszytsko posypujemy ziołami do sałatek, lekko solimy i pieprzymy.

Robimy dresing z octu i oleju, polewamy sałatkę, dokładnie mieszamy i zostawiamy sałatkę aby się chwilę przegryzła.

Ja ją podaję z kurczakiem pieczonym i ziemniaczkami.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne