Biscuits


Składniki:

Biscuits 3 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody
pół łyżeczki soli
pół kostki tłuszczu roślinnego
1 szklanka maślanki


Sposób przygotowania:

Mąkę, sól, proszek i sodę przesiewamy do miski.Strugamy zimny tłuszcz i rozcieramy go jak kruszonkę.
Wlewamy maślankę i łączymy.

Przekładamy ciasto na stolnicę i zagniatamy, wystarczy 2-3 razy.

Wycinamy kółka foremką, układamy na blaszce na papierze do pieczenia.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 230'C i pieczemy około 25 minut.

Ja wierzch posmarowałam masłem i lekko posypałam cukrem brązowym.


Biscuits są przepyszne chrupiące z wierzchu i miękkie w środku - można do nich podać dżem albo konfiturę. Idealnie pasują do kawy lub herbatki.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne