Sałatka z rucol± i tuńczykiem


Składniki:

sałata rucola pól opakowania
gar¶ć szpinaku
gar¶ć sałaty radicio
1/3 puszki tuńczyka
pól cebuli czerwonej
po trochę papryki czerwonej, żółtej, zielonej- ile kto lubi
2 łyżki posiekanego pora
4 małe kuleczki mozarrelli z bazyli±
pestki dyni
ocet sherry - jub jaki sie ma
sos zioła ogrodowe
mięta
zioła do sałatek
olej


Sposób przygotowania:

Sałaty wrzucamy do miski, szpinak kroimy w paseczki.Cebulę, papryki kroimy w kosteczkę.Dodajemy do sałat- wrzucamy też pestki dyni,por, tuńczyka , kulki mozarelli.
polewamy lekko octem sherry i robimy sos - zalewamy sałatkę. Mieszamy dokładnie.


[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne