Sałatka z rucol± i tuńczykiemSkładniki: sałata rucola pól opakowania gar¶ć szpinaku gar¶ć sałaty radicio 1/3 puszki tuńczyka pól cebuli czerwonej po trochę papryki czerwonej, żółtej, zielonej- ile kto lubi 2 łyżki posiekanego pora 4 małe kuleczki mozarrelli z bazyli± pestki dyni ocet sherry - jub jaki sie ma sos zioła ogrodowe mięta zioła do sałatek olej |
Sposób przygotowania: Sałaty wrzucamy do miski, szpinak kroimy w paseczki.Cebulę, papryki kroimy w kosteczkę.Dodajemy do sałat- wrzucamy też pestki dyni,por, tuńczyka , kulki mozarelli. polewamy lekko octem sherry i robimy sos - zalewamy sałatkę. Mieszamy dokładnie. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne