Kurczak w gniazdku z ciasta francuskiegoSkładniki: pól piersi z kurczaka jajko bułka tarta mąka 2 plasterki imbiru świeżego ziarenka smaku, czubryca czerwona, gorczyca biała mielona po pól łyżeczki pieprz ziołowy ciasto francuskie 1 opakowanie 4 pieczarki garam marsala czerwona cebula papryka czerwona sos czosnkowy |
Sposób przygotowania: Filety kroimy w plasterki i doprawiamy imbirem, ziarenkami smaku, czubrycą czerwoną, goryczycą białą,pieprzem ziołowym.Zostawiamy na dwie godziny. Ciasto francuskie kroimy na 8 kwadratów przecinamy ciasto na wylot i nastepnie lekko nozem z każdej strony zostawiając 1 cm robimy nastepny kwadrat ale tym razem nie przecinamy ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 220'c i pieczemy tyle ile jest podane na opakowaniu.Wyciągamy lekko studzimy i wydłubujemy ostrożnie środek ciasta tak aby powstała kieszonka w środku. Filety panierujemy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy jak kotlety. Pieczarki kroimy na wieksze kawałki i smażymy z garam marsalą i odrobiną soli. Cebulę i paprykę kroimy na kawałki. Środek ciasta smarujemy sosem czosnkowym, na to układamy upieczonego kurczaka,pieczarki, cebulę czerwoną i paprykę.Polewamy sosem czosnkowym i przykładamy wierzchem z ciasta fracuskiego. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne