Kurczak w gniazdku z ciasta francuskiego


Składniki:

Kurczak w gniazdku z ciasta francuskiego pól piersi z kurczaka
jajko
bułka tarta
mąka
2 plasterki imbiru świeżego
ziarenka smaku, czubryca czerwona, gorczyca biała mielona po pól łyżeczki
pieprz ziołowy
ciasto francuskie 1 opakowanie
4 pieczarki
garam marsala
czerwona cebula
papryka czerwona
sos czosnkowy


Sposób przygotowania:

Filety kroimy w plasterki i doprawiamy imbirem, ziarenkami smaku, czubrycą czerwoną, goryczycą białą,pieprzem ziołowym.Zostawiamy na dwie godziny.

Ciasto francuskie kroimy na 8 kwadratów przecinamy ciasto na wylot i nastepnie lekko nozem z każdej strony zostawiając 1 cm robimy nastepny kwadrat ale tym razem nie przecinamy ciasta.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 220'c i pieczemy tyle ile jest podane na opakowaniu.Wyciągamy lekko studzimy i wydłubujemy ostrożnie środek ciasta tak aby powstała kieszonka w środku.

Filety panierujemy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy jak kotlety. Pieczarki kroimy na wieksze kawałki i smażymy z garam marsalą i odrobiną soli.
Cebulę i paprykę kroimy na kawałki.
Środek ciasta smarujemy sosem czosnkowym, na to układamy upieczonego kurczaka,pieczarki, cebulę czerwoną i paprykę.Polewamy sosem czosnkowym i przykładamy wierzchem z ciasta fracuskiego.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne