Biszkopt - który zawsze się udajeSkładniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanki m±ki 2 łyżki m±ki ziemniaczanej 5 łyżek oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia zapach jaki kto lubi |
Sposób przygotowania: Ubjamy całe jajka w mikserze z cukrem -wsupujemy szczyptę soli. Tak nie za mocno. Teraz pora na sypkie rzeczy- ja ł±czę sobie w miseczce wszytskie i przesiewam dodaj±c do masy jajecznej. Lekko i delikatnie mieszamy. Dodajemy olej i delikatnie mieszamy. Wylewamy na tortownicę. W czasie robienia biszkoptu nagrzewamy piekarnik tak do 100'C i wkładamy biszkopt podkręcamy temperaturę do max. 160'C. Ten przepis mam od mojej mamy - jest poprostu idealny, pięknie wyrasta, jest lekko wilgotny dzięki olejowi. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne