Biszkopt - który zawsze się udaje


Składniki:

5 jajek
3/4 szklanki cukru
1 szklanki m±ki
2 łyżki m±ki ziemniaczanej
5 łyżek oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
zapach jaki kto lubi


Sposób przygotowania:

Ubjamy całe jajka w mikserze z cukrem -wsupujemy szczyptę soli. Tak nie za mocno.
Teraz pora na sypkie rzeczy- ja ł±czę sobie w miseczce wszytskie i przesiewam dodaj±c do masy jajecznej. Lekko i delikatnie mieszamy.

Dodajemy olej i delikatnie mieszamy.
Wylewamy na tortownicę.

W czasie robienia biszkoptu nagrzewamy piekarnik tak do 100'C i wkładamy biszkopt podkręcamy temperaturę do max. 160'C.



Ten przepis mam od mojej mamy - jest poprostu idealny, pięknie wyrasta, jest lekko wilgotny dzięki olejowi.



[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne