Letni serniczek na zimno


Składniki:

Letni serniczek na zimno opakowanie biszkoptów okragłych
galaretka o smaku granatu
2 opakowania serka jogobella smak pieczone jabłko razem 1 kg
200 ml kremówki
2 łyzki żelatyny rozpuszczonej w pól kubka gorącej wody


Sposób przygotowania:

Tortownicę o śr. 21 cm i boki wykładamy biszkoptami .
Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno łączymy z serkami. Dokładnie mieszamy.
Dolewamy przestudzoną żelatynę i ponownie wszystko mieszamy. Wylewamy na biszkopty.Schładzamy dobrze w lodówce.
Galaretkę rozrabiamy wg. Przepisu na opakowaniu.
Wylewamy na ciasto.Ponownie schładzamy w lodówce.

Można przed zalaniem galaretką poukładać zielone jabłaka pokrojone w cieniutkie plasterki.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne