Letni serniczek na zimnoSkładniki: opakowanie biszkoptów okragłych galaretka o smaku granatu 2 opakowania serka jogobella smak pieczone jabłko razem 1 kg 200 ml kremówki 2 łyzki żelatyny rozpuszczonej w pól kubka gorącej wody |
Sposób przygotowania: Tortownicę o śr. 21 cm i boki wykładamy biszkoptami . Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno łączymy z serkami. Dokładnie mieszamy. Dolewamy przestudzoną żelatynę i ponownie wszystko mieszamy. Wylewamy na biszkopty.Schładzamy dobrze w lodówce. Galaretkę rozrabiamy wg. Przepisu na opakowaniu. Wylewamy na ciasto.Ponownie schładzamy w lodówce. Można przed zalaniem galaretką poukładać zielone jabłaka pokrojone w cieniutkie plasterki. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne