Kopa z wędlinSkładniki: baton - najlepiej czerstwy sałata po 10 dkg wędlin ale takich zwartych np. salami, szynka gotowana, polędwica sopocka 4 kabanosy 2 liście pora długie zielone |
Sposób przygotowania: Na podłużnym półmisku układamy baton - gdy jest za duży możemy go przyciąć. Obkładamy sałatą tak aby nie było widac bułki. Teraz już wszystko zalezy od naszej fantazji- układamy dekoracyjnie wędliny zwijając je w ruloniki i przypinamy wykałaczkami ( gdy bedą się rozwijać). Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki i wbijamy na wykałaczkach na stojąco. Na wierzchu z długich liści pory robimy żagle od dołu nabijamy półksiężyce z papryki a od góry winogrono. Dodatkowo robimy trzy tylko owocowe szaszłyki: banan, winogrono,pomarańcza. Robi wielkie wielkie wrażenie na gościach to inny i zaskakujący pomysł podania pólmiska wędlin. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne