Kopa z wędlin


Składniki:

baton - najlepiej czerstwy
sałata
po 10 dkg wędlin ale takich zwartych np. salami, szynka gotowana, polędwica sopocka
4 kabanosy
2 liście pora długie zielone


Sposób przygotowania:

Na podłużnym półmisku układamy baton - gdy jest za duży możemy go przyciąć.
Obkładamy sałatą tak aby nie było widac bułki.

Teraz już wszystko zalezy od naszej fantazji- układamy dekoracyjnie wędliny zwijając je w ruloniki i przypinamy wykałaczkami ( gdy bedą się rozwijać).
Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki i wbijamy na wykałaczkach na stojąco.

Na wierzchu z długich liści pory robimy żagle od dołu nabijamy półksiężyce z papryki a od góry winogrono.

Dodatkowo robimy trzy tylko owocowe szaszłyki: banan, winogrono,pomarańcza.

Robi wielkie wielkie wrażenie na gościach to inny i zaskakujący pomysł podania pólmiska wędlin.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne