Lasagne domowe


Składniki:

Lasagne domowe 2 jajka
500 ml mleka
m±ki tyle by było takie do¶ć gęste ciasto
cebula
2 z±bki czosnku
50 dkg mięsa mielonego
peperoni
koncentrat pomidorowy mały słoiczek
ser żólty w plastrach


Sposób przygotowania:

Dobrze ubijamy jajka i dodajemy mleko, mieszamy. Wsypujemy powoli m±kę i mieszamy.Smażymy grube nale¶niki.

Na patelni podsmażamy pokrojon± cebulę z czosnkiem, dodajemy do tego mięso. Mieszamy i smażymy mięso. odajemy peperoni i koncentrat.Dobrze wszystko mieszamy.

W brytfance układamy warstwy:
nale¶niki, mięso i plastry sera zółtego.
I tak do końca składników.
Wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 20- 40 minut ( do momentu aż będzie ciepłe)

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne