Lasagne domoweSkładniki: 2 jajka 500 ml mleka m±ki tyle by było takie do¶ć gęste ciasto cebula 2 z±bki czosnku 50 dkg mięsa mielonego peperoni koncentrat pomidorowy mały słoiczek ser żólty w plastrach |
Sposób przygotowania: Dobrze ubijamy jajka i dodajemy mleko, mieszamy. Wsypujemy powoli m±kę i mieszamy.Smażymy grube nale¶niki. Na patelni podsmażamy pokrojon± cebulę z czosnkiem, dodajemy do tego mięso. Mieszamy i smażymy mięso. odajemy peperoni i koncentrat.Dobrze wszystko mieszamy. W brytfance układamy warstwy: nale¶niki, mięso i plastry sera zółtego. I tak do końca składników. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 20- 40 minut ( do momentu aż będzie ciepłe) [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne