Rurki z krememSkładniki: ![]() 3/4 szklanki gęstej ¶mietany 1 cukier waniliowy 1 masło 2 jajka całe + 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru do 3/4 kg m±ki krem jaki kto lubi - moze być bita ¶mietana albo najzyklejszy krem budyniowy |
Sposób przygotowania: Z podanych składników zagniatamy ciasto - powinno być elastyczne. Zawijamy i wkładamy na dwie godziny do lodówki. Następnie cienko wałkujemy i wycinamy paski szeroko¶ci 2cm , nawijamy na foremki do pieczenia rurek. Pieczemy około 40- 45 minut w temperaturze 170- 180'C.Należy je co jaki¶ czas obracać. Następnie napełniamy je kremem i możemy jeszcze polać dekoracyjnie czekolad±. To jest przepis na same rurki - wychodzi ich około 60 sztuk. Można je upiec wcze¶niej, schować do szczelnego pojemniczka i w razie potrzeby szybko napełnić kremem czy bit± ¶mietan±. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne