Łódeczki z ziemniakówSkładniki: 3 duże ziemniaki 25 dkg mięsa mielonego wieprzowego 250 g lekko zagęszczonego soku pomidorowegoz bazylią i cebulą Tomatera- Primo Gusto 6 plasterków sera żóltego po pól łyżeczki kolendry mielonej, ziaenek smaku, czosnku granulowanego,gorczycy czarnej mielonej i pieprzu ziołowego |
Sposób przygotowania: Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy je i obieramy.Kroimy na pół i wydrążamy środki. Mięso doprawiamy i smażymy na patelni - mają się porobić takie kuleczki. Sok pomidorowy wlewamy do garnka a następnie dodajemy do niego usmażone mięso. Teraz nakładamy mięso do łódeczek z ziemniaków i przykrywamy każdą plasterkiem sera. Układamy w naczyniu żaroodpornym - najpierw smarujemy je masłem- i zapiekamy około 10 minut. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne