Zapiekane meksykańskie naleśniki


Składniki:

20 naleśników
60 dkg mięsa mielonego z łopatki
1,5 łyżeczki ziarenek smaku
1 łyżka przyprawa do dań kuchni meksykańskiej+ 2 łyżki
0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
1 mini kostka knorra smażona cebula
1 łyżeczka kolendry mielonej
3 pieczarki
puszka fasoli czerwonej
pół puszki mieszanki meksykańskiej
500 ml purre pomidorowego
25 dkg startego sera żółtego


Sposób przygotowania:

Mięso doprawiamy ziarenkami,1 łyżką przyprawy do kuchni meksykańskiej,czosnkiem, pieprzem,mini kostką i kolendrą. Dobrze wszystko mieszamy i odstawiamy na całą noc do lodówki.

Nastepnego dnia smażymy mięso na patelni tak aby były "kuleczki". Następnie podsmażamy pieczarki pokrojone w kostkę.Dodajemy o mięsa.

Do większego garnka wlewamy purre pomidorowe, dodajemy odsączoną fasolę, mieszankę meksykańską oraz mięso z pieczarkami.Gotujemy aby lekko odparować puree.

Teraz zawijamy naleśniki w każdy wkładamy 2 łyżki farszu. Układamy w brytfance i posypujemy serem żółtym.

Zapiekamy około 15 minut w 120 'C.

To jest porcja jaką zrobiłam na imprezę więc możecie śiało zmnijeszyć o połowę ilość składników.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne