Zapiekane meksykańskie naleśnikiSkładniki: 20 naleśników 60 dkg mięsa mielonego z łopatki 1,5 łyżeczki ziarenek smaku 1 łyżka przyprawa do dań kuchni meksykańskiej+ 2 łyżki 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 mini kostka knorra smażona cebula 1 łyżeczka kolendry mielonej 3 pieczarki puszka fasoli czerwonej pół puszki mieszanki meksykańskiej 500 ml purre pomidorowego 25 dkg startego sera żółtego |
Sposób przygotowania: Mięso doprawiamy ziarenkami,1 łyżką przyprawy do kuchni meksykańskiej,czosnkiem, pieprzem,mini kostką i kolendrą. Dobrze wszystko mieszamy i odstawiamy na całą noc do lodówki. Nastepnego dnia smażymy mięso na patelni tak aby były "kuleczki". Następnie podsmażamy pieczarki pokrojone w kostkę.Dodajemy o mięsa. Do większego garnka wlewamy purre pomidorowe, dodajemy odsączoną fasolę, mieszankę meksykańską oraz mięso z pieczarkami.Gotujemy aby lekko odparować puree. Teraz zawijamy naleśniki w każdy wkładamy 2 łyżki farszu. Układamy w brytfance i posypujemy serem żółtym. Zapiekamy około 15 minut w 120 'C. To jest porcja jaką zrobiłam na imprezę więc możecie śiało zmnijeszyć o połowę ilość składników. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne