"Ptasie gniazdo"


Składniki:

"Ptasie gniazdo" 2 kotlety schabu
1 fix do kuchni chińskiej
1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
1 łyżeczka sosu sojowego
1 łyżeczka świeżego imbiru
1 ząbek czosnku
1/2 opakowania małego makaronu ryżowego


Sposób przygotowania:

Mięso kroimy w cienkie plasterki i doprawiamy sosem i przyprawami. Odstawiamy na kilka godzin.
Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

W garnuszku przygotowujemy sos a na patelni obsmażamy dokładnie mięso.Teraz dodajemy je do sosu.

Makaron ryżowy łamiemy na malutkie kawałeczki i wrzucamy na mocno rozgrzany olej. Szybko sie usmaży i musimy szybko go wyciągać by się nie spalił.

Układamy usmażony makaron robiąc wieniec na talerzu a na środek dajemy mięso z sosem.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne