Krokiety a'la drożdzowe


Składniki:

2/3 torebki mąki
2 dkg drożdzy świeżych
ciepłej wody ile zabierze
40 dkg kapusty kiszonej
60 dkg pieczarek
cebula
jajko
bułka tarta


Sposób przygotowania:

Kapustę gotujemy i odciskamy, kroimy.
Pieczarki podsmażamy z cebulą i przyprawiamy pieprzem i solą. Łączymy z kapustą i jeszcze chwilę smazymy razem.

Makę wysypujemy an stolnicę i kruszymy do niej drożdze. Zarabiamy ciepłą wodą i wyrabiamy na elastyczne ciasto.

Nastepbnie rozwałkowujemy i kroimy na kwadraty. Na kazdym układamy porcję farszu i zwijamy jak krokiety.

Na chwilę przykrywamy ściereczką do lekkiego podrośnięcia.Panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na złoty kolor.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne