Krokiety a'la drożdzoweSkładniki: 2/3 torebki mąki 2 dkg drożdzy świeżych ciepłej wody ile zabierze 40 dkg kapusty kiszonej 60 dkg pieczarek cebula jajko bułka tarta |
Sposób przygotowania: Kapustę gotujemy i odciskamy, kroimy. Pieczarki podsmażamy z cebulą i przyprawiamy pieprzem i solą. Łączymy z kapustą i jeszcze chwilę smazymy razem. Makę wysypujemy an stolnicę i kruszymy do niej drożdze. Zarabiamy ciepłą wodą i wyrabiamy na elastyczne ciasto. Nastepbnie rozwałkowujemy i kroimy na kwadraty. Na kazdym układamy porcję farszu i zwijamy jak krokiety. Na chwilę przykrywamy ściereczką do lekkiego podrośnięcia.Panierujemy w jajku i bułce. Smażymy na złoty kolor. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne