Sałatka z botwinką i tuńczykiem


Składniki:

5 liści sałaty strzepiastej zielonej
6 młodych listków botwinki
2 pomidorki truskawkowe
3 rzodkiewki
papryka czerwona - ile lubicie
3 łyżki kukurydzy
1/2 puszki tuńczyka w oleju
4 cm kawałek ogórka świeżego
sos bazyliowo-ziołowy
mięta suszona 1 łyżeczka
suszone pomidory z bazylią i czosnkiem 1 łyżeczka
szczypiorek drobny 1 łyżka


Sposób przygotowania:

Sałatę i botwinkę kroimy w paseczki.
ogórka i paprykę w kostkę , pomidorki w talarki a rzodkiewkę w pół talarki.
Wrzucamy do miski z zieleniną.
Dodajemy kukurydzę oraz tuńczyka. Mieszamy.
Sos przygotowujemy wg.przepisu. Zalewamy sałatkę i dobrze mieszamy. Posypujemy miętą i pomidorami suszonymi. Ponownie mieszamy.
Przekładamy na talerz i posypujemy na sam koniec drobnym szczypiorkiem

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne