Sałatka z botwinką i tuńczykiemSkładniki: ![]() 6 młodych listków botwinki 2 pomidorki truskawkowe 3 rzodkiewki papryka czerwona - ile lubicie 3 łyżki kukurydzy 1/2 puszki tuńczyka w oleju 4 cm kawałek ogórka świeżego sos bazyliowo-ziołowy mięta suszona 1 łyżeczka suszone pomidory z bazylią i czosnkiem 1 łyżeczka szczypiorek drobny 1 łyżka |
Sposób przygotowania: Sałatę i botwinkę kroimy w paseczki. ogórka i paprykę w kostkę , pomidorki w talarki a rzodkiewkę w pół talarki. Wrzucamy do miski z zieleniną. Dodajemy kukurydzę oraz tuńczyka. Mieszamy. Sos przygotowujemy wg.przepisu. Zalewamy sałatkę i dobrze mieszamy. Posypujemy miętą i pomidorami suszonymi. Ponownie mieszamy. Przekładamy na talerz i posypujemy na sam koniec drobnym szczypiorkiem [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne