Zielone marscapone z kiwi i kaktusem


Składniki:

Zielone marscapone  z kiwi i kaktusem 2 owoce kiwi
galaretka o smaku kaktusa
200 ml śmiatany kremówki
25 dkg serka marscapone


Sposób przygotowania:

Galaretkę przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu. Studzimy.

Śmietanę ubiajmy na prawie sztywno, dodajemy serek i ubijamy na gładką masę.

Odkładamy około 5 łyżek masy serowej i wlewamy do niej 5 łyżek galaretki.Łączymy dokładnie.

Galaretkę gdy stężeje to kroimy na kawałeczki.Owoce kroimy w kostkę.

Układamy w szklaneczkach :
-łyżkę masy serowej
-łyżkę masy wymieszanej z galaretką ( tak aby wykorzystać wszystko na jedną warstwę na trzy desery)
-2 łyżki galaretki
-łyżkę masy serowej
-pokrojone kiwi ( wszystkie rozkładamy na desery)
-łyżkę masy serowej
-na górę nakładamy galaretkę i robimy kleksy z masy serowej
-w kazdy wkładamy kawałek galaretki i dekorujemy plasterkiem kiwi

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne