Zielone marscapone z kiwi i kaktusemSkładniki: 2 owoce kiwi galaretka o smaku kaktusa 200 ml śmiatany kremówki 25 dkg serka marscapone |
Sposób przygotowania: Galaretkę przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu. Studzimy. Śmietanę ubiajmy na prawie sztywno, dodajemy serek i ubijamy na gładką masę. Odkładamy około 5 łyżek masy serowej i wlewamy do niej 5 łyżek galaretki.Łączymy dokładnie. Galaretkę gdy stężeje to kroimy na kawałeczki.Owoce kroimy w kostkę. Układamy w szklaneczkach : -łyżkę masy serowej -łyżkę masy wymieszanej z galaretką ( tak aby wykorzystać wszystko na jedną warstwę na trzy desery) -2 łyżki galaretki -łyżkę masy serowej -pokrojone kiwi ( wszystkie rozkładamy na desery) -łyżkę masy serowej -na górę nakładamy galaretkę i robimy kleksy z masy serowej -w kazdy wkładamy kawałek galaretki i dekorujemy plasterkiem kiwi [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne