Muffinki z truskawkami i kokosową kruszonką


Składniki:

38 dkg mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
12 dkg cukru brązowego- moze być też zwykły
2 jajka
250 ml mleka
120 ml oleju
łyżka esencji waniliowej
truskawki

dodatkowo kokosowa kruszonka


Sposób przygotowania:

Łączymy mokre składniki muffinek z mokrymi a suche z suchymi. Mieszamy w osobnych miseczkach.

Wlewamy mokre do suchych i kilka razy mieszamy- mają być grudki.

Nakładamy do papilotek do 3/4 wysokości i wtykamy w każdą pokrojone truskawki. Na górę dajemy kruszonkę kokosową przygotowaną według przepisu:
www.ewelosa.pl/?przepisy,0,02,w,00...

Pieczemy 25 minut w temp. 200'C.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne