Kurczak w kremowym szpinakowym sosie


Składniki:

Kurczak w kremowym szpinakowym sosie mrożony szpinak Hortex 1/2 opakowania
czosnek-ile kto lubi
filet z kurczaka albo udzce z kurczaka
100 ml mleka
2 cebule
makaron ugotowany
serek ziołowy topiony albo 10 dkg sera pleśniowego


Sposób przygotowania:

Szpinak podsmażyć na oliwie , dorawić czosnkiem,solą ,pieprzem.
Kurczaka smażymy na patelni,dodajemy cebule ,chwilę jeszcze smażyć.

Dodajemy do tego szpinak i śmietanę- lub wlewamy mleko i dodajemy serek.
Wrzucić makaron, a potem pokrojony ser pleśniowy.

Podgrzewać , a na koniec można zetrzeć gałkę muszkatołową i posypać parmezanem.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne