Makaron z sosem pieczarkowym z szynk± i papryk±Składniki: 40 dkg makaronu ugotowanego 2 str±ki czerwonej papryki 15 dkg szynki 40 dkg pieczarek 1/2 szkl. ¶mietany sól, pieprz cebula, m±ka natka lub cienki szczypiorek sok z cytryny kostka bulionowa |
Sposób przygotowania: Pokroic pieczarki na plasterki, skrapiaj±c sokiem z cytryny. Cebulę obrać i posiekać. Podsmażyć z pieczarkami. Osolić,oprószyć m±k± i dusić,podlewaj±c szklanka wody z rozpuszczon± kostk± rosołow±. W połowie duszenia dodać pokrojon± w kosteczkę szyneczkę i paprykę. Do pieczarek podduszonych z szynk± i papryk± wlać ¶mietankę,zagotować, doprawić do smaku sol± i pieprzem, wymieszać z ciepłym makaronem. Posypać posiekan± natk± lub szcypiorkiem. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne