Makaron z sosem pieczarkowym z szynk± i papryk±


Składniki:

40 dkg makaronu ugotowanego
2 str±ki czerwonej papryki
15 dkg szynki
40 dkg pieczarek
1/2 szkl. ¶mietany
sól, pieprz
cebula, m±ka
natka lub cienki szczypiorek
sok z cytryny
kostka bulionowa


Sposób przygotowania:

Pokroic pieczarki na plasterki, skrapiaj±c sokiem z cytryny. Cebulę obrać i posiekać. Podsmażyć z pieczarkami. Osolić,oprószyć m±k± i dusić,podlewaj±c szklanka wody z rozpuszczon± kostk± rosołow±.

W połowie duszenia dodać pokrojon± w kosteczkę szyneczkę i paprykę.

Do pieczarek podduszonych z szynk± i papryk± wlać ¶mietankę,zagotować, doprawić do smaku sol± i pieprzem, wymieszać z ciepłym makaronem.

Posypać posiekan± natk± lub szcypiorkiem.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne