Naleśniki z bananami i rodzynkami


Składniki:

NALEŚNIKI:
1 szklanka mąki
300 ml podgrzanego mleka
1 dkg drożdzy
3 jajka
olej do smażenia

NADZIENIE:
1 budyń bananowy
400 ml mleka
2 łyżki cukru
2 serki waniliowe ( te małe)
2 banany
3 łyżki rodzynek


Sposób przygotowania:

Budyń ugotowac w 400 ml mleka i ostudzić.
Do budyniu dodajemy serek, rodzynki i pokrojone w kostke banany.Miesazmy.

Drożdze rospuszczamy w mleku i wlewamy do mąki. Zostawiamy na chwilę. Dodajemy żółtka i ubitą pianę z białek. Mieszamy i smazymy 8 nalesników.

Na każdym naleśniku kładziemy nadzienie i składamy na pół.

Możecie jeszcze polać je polewą czekoladową ale i bez niej są bardzo smaczne.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne