Naleśniki z bananami i rodzynkamiSkładniki: NALEŚNIKI: 1 szklanka mąki 300 ml podgrzanego mleka 1 dkg drożdzy 3 jajka olej do smażenia NADZIENIE: 1 budyń bananowy 400 ml mleka 2 łyżki cukru 2 serki waniliowe ( te małe) 2 banany 3 łyżki rodzynek |
Sposób przygotowania: Budyń ugotowac w 400 ml mleka i ostudzić. Do budyniu dodajemy serek, rodzynki i pokrojone w kostke banany.Miesazmy. Drożdze rospuszczamy w mleku i wlewamy do mąki. Zostawiamy na chwilę. Dodajemy żółtka i ubitą pianę z białek. Mieszamy i smazymy 8 nalesników. Na każdym naleśniku kładziemy nadzienie i składamy na pół. Możecie jeszcze polać je polewą czekoladową ale i bez niej są bardzo smaczne. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne