Puszysty a'la omlet na śniadanieSkładniki: 1 jajko 300 ml mleka mąki do zagęszczenia 3-4 białka sól, odrobina curry, czosnek granulowany warzywa jakie lubimy u mnie były dwa warianty: zestaw 1 - szpinak baby młody, pomidor czerwony, szynka drobiowa, ser żółty zestaw 2 - szpinak baby młody, cukinia, pomidor żółty, szynka drobiowa, ser pleśniowy olej |
Sposób przygotowania: Z jajka, mleka i mąki robimy takie gęste ciasto naleśnikowe. Dodajemy do niego przyprawy i ubita pianę z białek. Warzywa i szynkę lekko podsmażamy na patelni i dodajemy do ciasta. Wylewamy ciasto na gorącą patelnię i smażymy około 4 minuty. Następnie zsuwamy delikatnie na talerz i obracając lekko talerz obracamy ponownie na patelnię- to najlepszy sposób obracania omletów. Teraz dajemy na górę sery i pieczemy następne 4 minuty. Podajemy z sosem ostrygowym. Wariantów możemy stworzyć masę wszystko zależy od naszej lodówki i rzeczy w niej ukrytych. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne