Spagetti z sosem bolońskim i cukinią


Składniki:

50 dkg mięsa mielonego
1 łyżeczka miety suszonej
mini kostka knorr czosnek
pieprz
1 łyżczka przyprawy do kuchnii meksykańskiej
2 łyżeczki bazyli
fix do spagetti bolonese
1 cebula
4 cm pory
1 marchew
1 cukinia
makaron pełne ziarno spagetti


Sposób przygotowania:

Mięso doprawiamy przyprawami i smażymy kuleczki na patelni.

So przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu.

Cebulę i porę kroimy w kosteczkę, marchew i cukinię ścieramy na dużych oczkach i wszytstkie warzywa lekko podsmażamy na patelnii.Dodajemy je do sosu, wrzucamy również kuleczki z mięsa. Lekko razem podgrzewamy.

Makaron wrzucamy do sosu i mieszamy i nakładamy na talerze.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne