Spagetti z sosem bolońskim i cukiniąSkładniki: 50 dkg mięsa mielonego 1 łyżeczka miety suszonej mini kostka knorr czosnek pieprz 1 łyżczka przyprawy do kuchnii meksykańskiej 2 łyżeczki bazyli fix do spagetti bolonese 1 cebula 4 cm pory 1 marchew 1 cukinia makaron pełne ziarno spagetti |
Sposób przygotowania: Mięso doprawiamy przyprawami i smażymy kuleczki na patelni. So przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu. Cebulę i porę kroimy w kosteczkę, marchew i cukinię ścieramy na dużych oczkach i wszytstkie warzywa lekko podsmażamy na patelnii.Dodajemy je do sosu, wrzucamy również kuleczki z mięsa. Lekko razem podgrzewamy. Makaron wrzucamy do sosu i mieszamy i nakładamy na talerze. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne