Muffinki z gruszkami


Składniki:

Muffinki z gruszkami SUCHE:
15 dkg cukru brązowego- moze byc też zwykły
25 dkg mąki
2 łyzki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody

MOKRE:
90 ml oleju
250 ml mleka
1 jajko
łyżeczka aromatu malibu
2 łyżeczki golden syrup albo miodu albo syropu klonowego

2 gruszki obrane i pokrojone w kostkę


Sposób przygotowania:

Mokre składniki łączymy z mokrymi a suche z suchymi.
Płynne łaczymy z suchymi i mieszamy kilka razy - tak aby były grudki.

Do formy na muffinki wkładamy papierowe papilotki i nakładamy po łyżce ciasta, na to warstwę gruszek i dokładamy ciasta tak do 3/4 wysokości papilotki.

Pieczemy 20 minut w temp. 200'C.

Ja zrobiłam wg. tego przepisu także z brzoskwiniami i sama nie wiem które mi bardziej smakują.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne