Muffinki z gruszkamiSkładniki: SUCHE: 15 dkg cukru brązowego- moze byc też zwykły 25 dkg mąki 2 łyzki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody MOKRE: 90 ml oleju 250 ml mleka 1 jajko łyżeczka aromatu malibu 2 łyżeczki golden syrup albo miodu albo syropu klonowego 2 gruszki obrane i pokrojone w kostkę |
Sposób przygotowania: Mokre składniki łączymy z mokrymi a suche z suchymi. Płynne łaczymy z suchymi i mieszamy kilka razy - tak aby były grudki. Do formy na muffinki wkładamy papierowe papilotki i nakładamy po łyżce ciasta, na to warstwę gruszek i dokładamy ciasta tak do 3/4 wysokości papilotki. Pieczemy 20 minut w temp. 200'C. Ja zrobiłam wg. tego przepisu także z brzoskwiniami i sama nie wiem które mi bardziej smakują. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne