Łaciate muffinki z orzechami pekanSkładniki: SUCHE: 400 g mąki 1 łyżka proszku do pieczenia szczypta soli 12 dkg cukru MOKRE: 2 jajka 250 ml mleka 6 łyżek oleju 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżki kakao na każdą muffinkę połówkę orzecha pekan |
Sposób przygotowania: Mokre łaczymy z mokrymi a suche z suchymi składnikami. Mokre wlewamy do suchych i mieszamy. Dzielimy na dwie części i do jednej wsypujemy kakao. Nakładamy do papilotek po łyżce ciasta jasnego i ciemnego ( ta postepujemy do monentu aż będzie 3/4 na wysokość papilotki), na każdą mufinkę dajemy orzech. Pieczemy 25 minut w 180'C. Ten przepis znalazłam w internecie ale dodałam do niego orzechy pekan co dało im ciekawy smak. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne