Łaciate muffinki z orzechami pekan


Składniki:

SUCHE:
400 g mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
12 dkg cukru

MOKRE:
2 jajka
250 ml mleka
6 łyżek oleju
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

2 łyżki kakao
na każdą muffinkę połówkę orzecha pekan


Sposób przygotowania:

Mokre łaczymy z mokrymi a suche z suchymi składnikami.
Mokre wlewamy do suchych i mieszamy.

Dzielimy na dwie części i do jednej wsypujemy kakao.

Nakładamy do papilotek po łyżce ciasta jasnego i ciemnego ( ta postepujemy do monentu aż będzie 3/4 na wysokość papilotki), na każdą mufinkę dajemy orzech.

Pieczemy 25 minut w 180'C.



Ten przepis znalazłam w internecie ale dodałam do niego orzechy pekan co dało im ciekawy smak.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne