Koszyczki tostowe z grzybami leśnymi


Składniki:

opakowanie chleba tostowego pszennego
mały kubeczek śmietany 18 %
2 jajka
pęczek koperku świeżego
sól
pieprz
grzyby leśne - około 12 łyżek już usmażonych


Sposób przygotowania:

Grzyby smażymy na maśle i studzimy.

Formę do muffinek taką na 12 sztuk - każde zagłebienie smarujemy masłem i wkładamy do niego kromkę chleba tostowego.

Teraz do każdego koszyczka wkładamy po łyżce grzybów.

W miseczce mieszamy śmietanę, jajka, koperek posieknay sól i pieprz.

Do każdego koszyka wlewamy masę jajeczną.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180'C i zapiekamy do ściecia sie masy- około 25-45 minut.

Możemy podawać na ciepło lub lekko ciepłe. Uwaga krusza sie przy wyjmowaniu dlatego rócie to nad jakimś zlewem.

To przepis wynaleziony w necie u Olgi Smile- wypróbowany i na stale już zagości u mnie na stole podczas jesiennych imprez rodzinnych.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne