Koszyczki tostowe z grzybami leśnymiSkładniki: opakowanie chleba tostowego pszennego mały kubeczek śmietany 18 % 2 jajka pęczek koperku świeżego sól pieprz grzyby leśne - około 12 łyżek już usmażonych |
Sposób przygotowania: Grzyby smażymy na maśle i studzimy. Formę do muffinek taką na 12 sztuk - każde zagłebienie smarujemy masłem i wkładamy do niego kromkę chleba tostowego. Teraz do każdego koszyczka wkładamy po łyżce grzybów. W miseczce mieszamy śmietanę, jajka, koperek posieknay sól i pieprz. Do każdego koszyka wlewamy masę jajeczną. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180'C i zapiekamy do ściecia sie masy- około 25-45 minut. Możemy podawać na ciepło lub lekko ciepłe. Uwaga krusza sie przy wyjmowaniu dlatego rócie to nad jakimś zlewem. To przepis wynaleziony w necie u Olgi Smile- wypróbowany i na stale już zagości u mnie na stole podczas jesiennych imprez rodzinnych. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne