Zapiekanki z chili i pieczarkami


Składniki:

Zapiekanki z chili i pieczarkami baton pokrojony w kromeczki
pieczarki pokrojone w plasterki i podsmażone( doprawione pieprzem ziołowym i sol±)
czosnek 2 z±bki
kawałek chili czerwonego
ser żólty starty na tarce
masło ziołowe

warzywa jakie kto lubi
sos sezamowy lub ketchup


Sposób przygotowania:

Kromki batonu smarujemy lekko masłem i na każd± kładziemy po plasterku czosnku i kawałku chili.

Teraz układamy pieczarki a na nie ser.

Piekarnik nagrzewamy do 100'C i wkładamy zapiekanki. Pilnujemy by się nie przypiekły za bardzo od dołu - wystarczy im około 10-15 minut.

Teraz wg. własnego uznania polewamy je sosem sezamowym lub ketchupem i układamy warzywa.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne