Zapiekanka z makaronu z groszkiem, chili i kiełbasąSkładniki: pół opakowania makaronu pene pełne ziarno 2 kawałki kiełbasy - u mnie madera pół papryki chili czerwonej pora kawałek 4 cm pół puszki mini groszku 5 plastrów pomidora sos do spagetti bolonese przygotowany z połowy paczki ser żółty starty pieprz ziołowy mini kostka smażona cebulka |
Sposób przygotowania: Makaron gotujemy a'l dente. Kiełbasę kroim w kostke i podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojone drobno porę i chili. Chwile jeszcze razem smażymy i dodajemy mini kostkę cebulkę i pieprz. Wsypujemy mini groszek i mieszamy. W naczyniu żarodpornym układamy makaron, na to wysypujemy kiełbasę z groszkiem. Teraz układamy plasterki pomidora i zalewamy to sosoem bolońskim. Wierzch posypujemy serem żółtym i zapiekamy w temperaturze 180'c około 15 minut. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne