Zapiekanka z makaronu z groszkiem, chili i kiełbasą


Składniki:

pół opakowania makaronu pene pełne ziarno
2 kawałki kiełbasy - u mnie madera
pół papryki chili czerwonej
pora kawałek 4 cm
pół puszki mini groszku
5 plastrów pomidora
sos do spagetti bolonese przygotowany z połowy paczki
ser żółty starty
pieprz ziołowy
mini kostka smażona cebulka


Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy a'l dente.
Kiełbasę kroim w kostke i podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojone drobno porę i chili. Chwile jeszcze razem smażymy i dodajemy mini kostkę cebulkę i pieprz. Wsypujemy mini groszek i mieszamy.

W naczyniu żarodpornym układamy makaron, na to wysypujemy kiełbasę z groszkiem. Teraz układamy plasterki pomidora i zalewamy to sosoem bolońskim.

Wierzch posypujemy serem żółtym i zapiekamy w temperaturze 180'c około 15 minut.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne