Paluszki na HalloweenSkładniki: 225 g masła miękkiego 2 i 2/3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli obrane migdały - mogą być całe lub przedzielone na pół |
Sposób przygotowania: Wszystkie składniki - bez migdałów - siekamy nożem a później szybko zarabiamy na gładkie ciasto. Wkładamy w folii na pół godziny do lodówki. Ciasto formujemy na kształt palców a w miejsce paznokcia wkładamy migdał. Pieczemy w 200'C przez 10-15 minut. Studzimy. Ten przepis znalazłam u Dorotki na blogu www.mojewypieki.blox.pl. Zachwyciły mojego synusia i razem upiekliśmy paluszki wiedzmy - paluszki są bardzo kruche, mocno maślane i trochę makabryczne w wyglądzie. Ale to nie przeszkadza by je chrupać z wielkim apetytem. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne