Czeko-murzynkiSkładniki: 1 kostka margaryny 2 łyżki golden syrup- złoty syrop 3 łyżki kakao 1,5 szklanki cukru pudru 4 łyżki wody 1,5 szklanki m±ki tortowej 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia czekolada milka czarno-biała |
Sposób przygotowania: Margarynę,cukier, kakao, wodę, złoty syrop rospuszczamy w garnku na ogniu - musi powstac jednolita masa. Dodajemy m±kę, proszek, żółtka i ubit± pianę z białek. Mieszamy na jednolit± masę. Nakładamy mase do papilotek do 3/4 wysko¶ci. Pieczemy około 20 minut w 160'C - pod koniec pieceznia na każd± czeko-murzynkę kładziemy kostkę cezkolady. Wkładamy na chwilkę aby była miękka. Wyjmujemy i łyżeczk± rozsmarowujemy czekoladę i zostawiamy do ostudzenia. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne