Czeko-murzynki


Składniki:

Czeko-murzynki 1 kostka margaryny
2 łyżki golden syrup- złoty syrop
3 łyżki kakao
1,5 szklanki cukru pudru
4 łyżki wody
1,5 szklanki m±ki tortowej
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
czekolada milka czarno-biała


Sposób przygotowania:

Margarynę,cukier, kakao, wodę, złoty syrop rospuszczamy w garnku na ogniu - musi powstac jednolita masa.

Dodajemy m±kę, proszek, żółtka i ubit± pianę z białek. Mieszamy na jednolit± masę.

Nakładamy mase do papilotek do 3/4 wysko¶ci. Pieczemy około 20 minut w 160'C - pod koniec pieceznia na każd± czeko-murzynkę kładziemy kostkę cezkolady. Wkładamy na chwilkę aby była miękka.

Wyjmujemy i łyżeczk± rozsmarowujemy czekoladę i zostawiamy do ostudzenia.



[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne