Sałatka ze szpinaku z ananasem i paluszkami krabowymiSkładniki: dwie garście świeżego szpianku 4 krążki ananasa 4 paluszki krabowe kawałek 4cm ogórka świeżego kawałek 3 cm pory pomidor 3 rzodkiewki łyżka płatków czosnkowych kamis sos koperkowo-ziołowy po łyżeczce mięty suszonej i ziół do sałatek |
Sposób przygotowania: Szpinak kroimy w cieniutkie paseczki, ananasa na kawałki, ogórka w kosteczkę, porę też a pomidora (najpierw usuwamy nasionka) kroimy w paseczki a rzodkiewki w półtalarki. Wszystko mieszamy w salaterce. Paluszki krabowe kroimy w plasterki. Sos przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu i dodajemy do niego miętę i zioła do sałatek. Polewamy nim sałatkę i dokładnie mieszamy. Teraz układamy sałatkę na talerzu i posypujemy ją paluszkami krabowymi i płatkami czosnku. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne