Sałatka ze szpinaku z ananasem i paluszkami krabowymi


Składniki:

dwie garście świeżego szpianku
4 krążki ananasa
4 paluszki krabowe
kawałek 4cm ogórka świeżego
kawałek 3 cm pory
pomidor
3 rzodkiewki
łyżka płatków czosnkowych kamis
sos koperkowo-ziołowy
po łyżeczce mięty suszonej i ziół do sałatek


Sposób przygotowania:

Szpinak kroimy w cieniutkie paseczki, ananasa na kawałki, ogórka w kosteczkę, porę też a pomidora (najpierw usuwamy nasionka) kroimy w paseczki a rzodkiewki w półtalarki.
Wszystko mieszamy w salaterce.

Paluszki krabowe kroimy w plasterki.

Sos przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu i dodajemy do niego miętę i zioła do sałatek. Polewamy nim sałatkę i dokładnie mieszamy.

Teraz układamy sałatkę na talerzu i posypujemy ją paluszkami krabowymi i płatkami czosnku.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne