Sałatka krabowa z rucolą i orzechami podana z haloumiiSkładniki: garść rucoli 4 liście sałaty karbowanej 4 paluszki krabowe 2 krążki ananasa 5 pomidorków koktajlowych kawałek pory - 3cm 3 łyżki kukurydzy 2 plastry sera haloumi 2 łyżki orzechów włoskich sos koperkowo-ziołowy parę kropli oliwy truflowej zioła do sałatek knorr - pół łyżeczki fit do sałatek knorr - pół łyżeczki |
Sposób przygotowania: Wrzucamy do miski rucolę i szarpiemy sałatę karbowaną. Paluszki krabowe kroimy na kawałki, ananasa też. Wrzucamy do miski. Porę kroimy w kosteczkę a pomidorki na pół. Wrzucamy do miski i dodajemy kukurydzę. Ser haloumi układamy na patelni grilowej i smażymy bez tłuszczu z obu stron aż będzie w tygrysie paski. Przygotowujemy sos wg. przepisu na opakowaniu i dodajemy do niego oliwę truflową, zioła do sałatek i fit. Dokładnie mieszamy. Sosem polewamy sałatkę i mieszamy. Układamy na talerzu i na górę kładziemy grilowany ser haloumi i posypujemy orzechami. To moja druga propozycja na orzechowy tydzień. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne