Sałatka krabowa z rucolą i orzechami podana z haloumii


Składniki:

garść rucoli
4 liście sałaty karbowanej
4 paluszki krabowe
2 krążki ananasa
5 pomidorków koktajlowych
kawałek pory - 3cm
3 łyżki kukurydzy
2 plastry sera haloumi
2 łyżki orzechów włoskich
sos koperkowo-ziołowy
parę kropli oliwy truflowej
zioła do sałatek knorr - pół łyżeczki
fit do sałatek knorr - pół łyżeczki


Sposób przygotowania:

Wrzucamy do miski rucolę i szarpiemy sałatę karbowaną.
Paluszki krabowe kroimy na kawałki, ananasa też. Wrzucamy do miski.

Porę kroimy w kosteczkę a pomidorki na pół. Wrzucamy do miski i dodajemy kukurydzę.
Ser haloumi układamy na patelni grilowej i smażymy bez tłuszczu z obu stron aż będzie w tygrysie paski.

Przygotowujemy sos wg. przepisu na opakowaniu i dodajemy do niego oliwę truflową, zioła do sałatek i fit. Dokładnie mieszamy. Sosem polewamy sałatkę i mieszamy.

Układamy na talerzu i na górę kładziemy grilowany ser haloumi i posypujemy orzechami.


To moja druga propozycja na orzechowy tydzień.





[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne