Francuskie kieszonki ze szpinakiem i szynką


Składniki:

1 płat ciasta francuskiego
pół opakowania szpinaku mrozonego hortex
4 plastry szynki gotowanej
3 łyżki kukurydzy
gałka muszkatołowa
pieprz ziołowy
sól


Sposób przygotowania:

Szpinak przesmażamy na patelni tak aby całkowicie odparował, doprawiamy go gałką, solą, pieprzem i dodajemy do niego kukurydzę.

Ciasto francuskie kroimy na 8 kwadratów.
Połówkę z każdego kwadratu nacinamy na środku.

Na całej połowce kładziemy po połowie plasterka szynki, na to po 2 łyżki szpinaku z kukurydzą.

Nakładamy ponacinaną częścią i dociskamy zlepiając brzegi.

wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220'C na 20 minut.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne