Sałatka z rukolą selerem naciowym i kiełkami w sosie pestoSkładniki: garść rukoli listki sałaty karbowanej 2 łodygi selera naciowego 3 krązki ananansa 4 paluszki krabowe garść kiełków fasoli mung czosnek w zalewnie pesto - pół słoiczka 2 plastry sera haloumii oliwa z czosnku zioła do sałatek sos bazyliowo-ziołowy do sałatek knorr |
Sposób przygotowania: Ananasa kroimy wkostkę, paluszki karbowe w plasterki a seler w talarki. Wrzucamy do miski. Dodajemy czosnek, kiełki i porwaną sałatę. Mieszamy. Ser haloumii opiekamy na patelni grilowej. Z oliwy z czosnku i wody robimy sos dodając sos sałatkowy- dokładnie mieszamy i zalewamy sałatkę. Na talerzu układamy rukolę, na nią nakładamy sałatkę a na górę układamy ozdobnie ser.Całość posypujemy ziołami do sałatek. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne