Sałatka z rukolą selerem naciowym i kiełkami w sosie pesto


Składniki:

garść rukoli
listki sałaty karbowanej
2 łodygi selera naciowego
3 krązki ananansa
4 paluszki krabowe
garść kiełków fasoli mung
czosnek w zalewnie pesto - pół słoiczka
2 plastry sera haloumii
oliwa z czosnku
zioła do sałatek
sos bazyliowo-ziołowy do sałatek knorr


Sposób przygotowania:

Ananasa kroimy wkostkę, paluszki karbowe w plasterki a seler w talarki.
Wrzucamy do miski. Dodajemy czosnek, kiełki i porwaną sałatę. Mieszamy.

Ser haloumii opiekamy na patelni grilowej.

Z oliwy z czosnku i wody robimy sos dodając sos sałatkowy- dokładnie mieszamy i zalewamy sałatkę.

Na talerzu układamy rukolę, na nią nakładamy sałatkę a na górę układamy ozdobnie ser.Całość posypujemy ziołami do sałatek.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne