Udka z kurczaka w sosie musztardowym


Składniki:

Udka z kurczaka w sosie musztardowym 2 udka z kurczaka bez skóry
6 ząbków czosnku
1 szklanka bulionu
2 łyżki masła
2 łyżki oleju
pół szklanki musztardy Dijon
2 łyżeczki sosu worchester shire
łyżka ziół prowansalkich
1/3 łyżeczki tabasko lub samabal oelek
sól
pieprz


Sposób przygotowania:

Bulion wymieszać z drobno posiekaną cebulą, czosnkiem, musztardą, sosem worchestire i tabasco.

Mięso opruszyć solą, pieprzem i ziołami. Obsmażyć na rozgrzanej oliwie i maśle. Polać mieszanką musztardową, przykryć i dusić 20 minut.

Wyjąć mięso- ja go zmiksowałam belnderem i lekko odparowałam. Później dodałam mięso i jeszcze chwilę gotowałam.

Podawać z chlebem lub ziemniakami.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne