Udka z kurczaka w sosie musztardowymSkładniki: 2 udka z kurczaka bez skóry 6 ząbków czosnku 1 szklanka bulionu 2 łyżki masła 2 łyżki oleju pół szklanki musztardy Dijon 2 łyżeczki sosu worchester shire łyżka ziół prowansalkich 1/3 łyżeczki tabasko lub samabal oelek sól pieprz |
Sposób przygotowania: Bulion wymieszać z drobno posiekaną cebulą, czosnkiem, musztardą, sosem worchestire i tabasco. Mięso opruszyć solą, pieprzem i ziołami. Obsmażyć na rozgrzanej oliwie i maśle. Polać mieszanką musztardową, przykryć i dusić 20 minut. Wyjąć mięso- ja go zmiksowałam belnderem i lekko odparowałam. Później dodałam mięso i jeszcze chwilę gotowałam. Podawać z chlebem lub ziemniakami. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne