Prosta fasolka po bretońskuSkładniki: 40 dkg fasoli Ja¶ 50 dkg kiełbasy podwawelskiej lub toruńskiej 2 marchewki 1 pietruszka plaster selera 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki majeranku kostka rosołowa drobiowa pieprz ziołowy 2 li¶cie laurowe 3 ziela angielskie |
Sposób przygotowania: Fasolę moczymy cała noc i rano gotujemy z kostk± rosołow± w tej wodzie co się moczyła. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.Marchewkę, pietruszkę i seler kroimy w kostkę. Wrzucamy do fasoli i dodajemy listek i ziele angielskie. Gotujemy do miękko¶ci fasoli. Dodajemy kiełabasę i koncentrat. Doprawiamy majerankiem, pieprzem i sol±. Można fasolke lekko zagęscić wod± z m±k±. Podajemy a chlebem. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne