Piegowate muffinki z migdałamiSkładniki: 1/4 szklanki maku 2/3 szklanki mleka 1 jajko 2 łyżki soku z cytryny 1/3 szklanki oleju łyżka esencji migdałowej 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli słupki migdałowe lub płatki do posypania - około 3 łyżki |
Sposób przygotowania: Mleko łaczymy z makiem i gotujemy 3-4 minuty ciągle mieszając. Odstawiamy na 20 minut - dodajemy teraz do tego esencję. Suche składniki łaczymy razem. Do mleka z makiem dodajemy mokre składniki. Łączymy mokre z suchymi i mieszamy parę razy. Nakładamy do papilotek do 3/4 wyskości i posypujemy słupkami migdałowymi. Pieczemy 20 minut w 200'C. Ten przepis znalazłam na mojekucharzenie i musiałam je wypróbować. Są pyszniutkie, mięciutkie i pachnące. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne