Ciasto czekoladowe z wi¶niamiSkładniki: 1 kostka margaryny 1,5 szkl m±ki tortowej 3 jajka 3 łyżki kakao 1,5 szkl cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyzki wody dwie gar¶cie wydrylowanych wi¶ni cukier puder do posypania |
Sposób przygotowania: Margarynę,cukier, kakao, wodę rospuszczamy w garnku na ogniu - musi powstać jednolita masa. Do reszty dodajemy m±kę, proszek, żółtka i ubit± pianę z białek. Wylewamy około 1/3 ciasta do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i układamy połowę wi¶ni. Pieczemy około godziny w 190'C. Po lekkim przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Resztę wi¶ni wrzucamy do ciasta i wylewamy do tortownicy. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne