Chlebek kukurydziany na chiliSkładniki: 3 szklanki maślanki 4 jajka 4 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki miodu 4 szklanki mąki kukurydzianej 2 łyżeczki cynamonu 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki soli 150 g sera - ja dałam po połowie mimolette i ostrego żółtego |
Sposób przygotowania: Maślankę łączymy z jajkami, olejem i miodem. Resztę składników - bez serów - mieszamy w misce i wlewamy do tego płynne składniki. Powstałe ciasto wylewamy na ciepłe chili i na wierzchu ścieramy sery. Wstawiamy na pół godziny do 220'C. To przepis na chelb kukurydzinay autorstwa Nigelli Lawson - idealnie pasuje do chili. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne