Chlebek kukurydziany na chili


Składniki:

Chlebek kukurydziany na chili 3 szklanki maślanki
4 jajka
4 łyżki oleju roślinnego
2 łyżki miodu
4 szklanki mąki kukurydzianej
2 łyżeczki cynamonu
1/2 szklanki mąki pszennej
2 łyżki proszku do pieczenia
1,5 łyżeczki soli
150 g sera - ja dałam po połowie mimolette i ostrego żółtego


Sposób przygotowania:

Maślankę łączymy z jajkami,
olejem i miodem.

Resztę składników - bez serów - mieszamy w misce i wlewamy do tego płynne składniki.

Powstałe ciasto wylewamy na ciepłe chili i na wierzchu ścieramy sery.
Wstawiamy na pół godziny do 220'C.

To przepis na chelb kukurydzinay autorstwa Nigelli Lawson - idealnie pasuje do chili.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne