A'la omlet ewelosy


Składniki:

A'la omlet ewelosy 3 jajka
2 plasterki sera żóltego
trochę sera tartego parmezan
garść świeżego szpinaku
sól
gałka muszkatołowa- świeżo zmielona
można dodac sos worchester


Sposób przygotowania:

Szpinak pokroić i lekko obsmażyć na patelni,dodać do niego gałkę.
Jajka rozbełtać widelcem i lekko ubić , dodać sól ,sos wochester,parmezan i pokrojony ser zólty.

Dodać do masy jajecznej szpinak i wylac cała mase na patelnię -ważne aby olej był dość gorący. Porozkładać w miare równomiernie szpinak.

Smażyć na złoto ,nastepnie zsunąć na talerz i przykrywając patelnią obrucić placek.

Można to jeść jako samodzielne danie albo polać gulaszem.
Zrobiłam sobie kiedyś ten omlet na obiadek - ale pyszne i tutaj sie potwierdza kolejny raz prawidłowość ,że najlepsze jedzonko powstaje przypadkiem .
A dodatkowo jest ono ze szpinakiem to już bajka dla mnie :)

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne