A'la omlet ewelosySkładniki: ![]() 2 plasterki sera żóltego trochę sera tartego parmezan garść świeżego szpinaku sól gałka muszkatołowa- świeżo zmielona można dodac sos worchester |
Sposób przygotowania: Szpinak pokroić i lekko obsmażyć na patelni,dodać do niego gałkę. Jajka rozbełtać widelcem i lekko ubić , dodać sól ,sos wochester,parmezan i pokrojony ser zólty. Dodać do masy jajecznej szpinak i wylac cała mase na patelnię -ważne aby olej był dość gorący. Porozkładać w miare równomiernie szpinak. Smażyć na złoto ,nastepnie zsunąć na talerz i przykrywając patelnią obrucić placek. Można to jeść jako samodzielne danie albo polać gulaszem. Zrobiłam sobie kiedyś ten omlet na obiadek - ale pyszne i tutaj sie potwierdza kolejny raz prawidłowość ,że najlepsze jedzonko powstaje przypadkiem . A dodatkowo jest ono ze szpinakiem to już bajka dla mnie :) [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne