Sernik z porann± ros±Składniki: Masa serowa: 1 kg sera 1 masło roztopione 1 szklanki cukru 2 jajka 2 żółtka 3 niepełne szklanki mleka - w nich rozprowadzić 2 budynie waniliowe zapach cytrynowy 5 białek 1 szklanki cukru Ciasto: 30 dkg m±ki 20 dkg cukru 10 dkg margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 żółtko 1 jajko 1 łyżka maku |
Sposób przygotowania: Ciasto zagnie¶ć i wyłożyć nim blachę razem z brzegami. Zmiksować : ser, cukier, jajka, budynie, masło i zapach. Wylać na surowe ciasto i piec 60-90 minut a temp. około 160 'C. Pianę z 5 białek + 1 szklanki cukru ubić. Wylać na sernik pod koniec pieczenia. Zapiekać aż się zrumieni - około 15 minut. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne