Azteckie wrapsy z mięsem i warzywami


Składniki:

szpinakowe wrapsy 6 sztuk
40 dkg mięsa mielonego z łopatki
kukurydza konserwowa
sos mexykanski knora
płatki czosnku i papryki sa takie dodatki kamisu specialite
sos worcester shire do kupienia w większych delikatesach
cebula czerwona
papryka czerwona świeża
sałata karbowana


Sposób przygotowania:

Mięso doprawiamy : czosnkiem świeżym, pieprzem ziołowym ,przyprawą do dań kuchni meksykańskiej. Odstawiamy na trochę .

Na paletlni przygotowujemy sos tak jak na opakowaniu.
Nastepnie smażymy mięso, dodajemy do niego płatków czosnku i papryki, gdy jest juz usmażone to kukurydzę.

Łączymy je z sosem meksykańskim, dodajemy sos worcester shire -gdy ktoś lubi bardziej pikantnie to wiecej.
Kroimy warzywa.

Podgrzewamy na suchej patelni wrapsy - pod wpływem ciepła zmiękną .Układamy je na talerzu, na każdy kładziemy liść sałaty, na to mięso z sosem, a na mięso warzywa.
Zawijamy robiąc taką kopertę ale z jednej strony otwartą.
Dodam ze można tutaj wykazać sie swoją inwencją dodając różne warzywa .

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne