Azteckie wrapsy z mięsem i warzywamiSkładniki: szpinakowe wrapsy 6 sztuk 40 dkg mięsa mielonego z łopatki kukurydza konserwowa sos mexykanski knora płatki czosnku i papryki sa takie dodatki kamisu specialite sos worcester shire do kupienia w większych delikatesach cebula czerwona papryka czerwona świeża sałata karbowana |
Sposób przygotowania: Mięso doprawiamy : czosnkiem świeżym, pieprzem ziołowym ,przyprawą do dań kuchni meksykańskiej. Odstawiamy na trochę . Na paletlni przygotowujemy sos tak jak na opakowaniu. Nastepnie smażymy mięso, dodajemy do niego płatków czosnku i papryki, gdy jest juz usmażone to kukurydzę. Łączymy je z sosem meksykańskim, dodajemy sos worcester shire -gdy ktoś lubi bardziej pikantnie to wiecej. Kroimy warzywa. Podgrzewamy na suchej patelni wrapsy - pod wpływem ciepła zmiękną .Układamy je na talerzu, na każdy kładziemy liść sałaty, na to mięso z sosem, a na mięso warzywa. Zawijamy robiąc taką kopertę ale z jednej strony otwartą. Dodam ze można tutaj wykazać sie swoją inwencją dodając różne warzywa . [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne