Canneloni zielone z orzechami


Składniki:

12 canelloni
szpinak całe opakowanie Hortex
1 cebula
3 ząbki czosnku
mozarella 1 kulka
4 łyżki śmietany słodkiej
żółty ser 10 dkg
pół puszki kukurydzy
fix do spagetti bolonese
orzechy włoskie 10 dkg


Sposób przygotowania:

Makaron wrzucić na wrzątek -uważać aby się nie posklejał. Sos przygotować jak na opakowaniu.

Podsmażyć cebulkę z czosnkiem,dodać do tego szpinak chwilę przesmażyć. Dodać pokrojoną w kosteczkę mozarellę, kukuruydzę, śmietanę i orzeszki.

Powstałą masą napychamy rurki. Układamy w naczyniu żarodpornym i polewamy fixem.

Posypujemy serem żółtym. Zapiekamy 10 minut w temp.190'C.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne