Canneloni zielone z orzechamiSkładniki: 12 canelloni szpinak całe opakowanie Hortex 1 cebula 3 ząbki czosnku mozarella 1 kulka 4 łyżki śmietany słodkiej żółty ser 10 dkg pół puszki kukurydzy fix do spagetti bolonese orzechy włoskie 10 dkg |
Sposób przygotowania: Makaron wrzucić na wrzątek -uważać aby się nie posklejał. Sos przygotować jak na opakowaniu. Podsmażyć cebulkę z czosnkiem,dodać do tego szpinak chwilę przesmażyć. Dodać pokrojoną w kosteczkę mozarellę, kukuruydzę, śmietanę i orzeszki. Powstałą masą napychamy rurki. Układamy w naczyniu żarodpornym i polewamy fixem. Posypujemy serem żółtym. Zapiekamy 10 minut w temp.190'C. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne