Faszerowane bagietkiSkładniki: 30 dkg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego kukurydza konserwowa fasolka czerwona czerwona cebula papryka czerwona ketchup 3 łyzki ogórek ziarenka smaku czosnek pieprz ziołowy bagietki francuskie |
Sposób przygotowania: Mięso doprawiamy ziarenkami,czosnkiem i pieprzem. Smażymy na patelni, rozbijając łyżką na małe kulki mięso. Paprykę kroimy w kostkę, cebulę w pół księżyce. Dodajemy do mięsa, chwilkę razem smażymy. Dodajemy kukurydzę i fasolkę czerwoną. Bagietkę kroimy na pół, wydrążamy środki a bułki zapiekamy chwilkę w piekarniku - aby nabrały chrupkości. Do mięsa dodajemy ketchup, mieszamy i nakładamy do bagietki, razem z ogórkiem pokrojonym w plasterki. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne