Faszerowane bagietki


Składniki:

Faszerowane bagietki 30 dkg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
kukurydza konserwowa
fasolka czerwona
czerwona cebula
papryka czerwona
ketchup 3 łyzki
ogórek
ziarenka smaku
czosnek
pieprz ziołowy
bagietki francuskie


Sposób przygotowania:

Mięso doprawiamy ziarenkami,czosnkiem i pieprzem. Smażymy na patelni, rozbijając łyżką na małe kulki mięso. Paprykę kroimy w kostkę, cebulę w pół księżyce. Dodajemy do mięsa, chwilkę razem smażymy.

Dodajemy kukurydzę i fasolkę czerwoną.
Bagietkę kroimy na pół, wydrążamy środki a bułki zapiekamy chwilkę w piekarniku - aby nabrały chrupkości.

Do mięsa dodajemy ketchup, mieszamy i nakładamy do bagietki, razem z ogórkiem pokrojonym w plasterki.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne