Filety po kaszubskuSkładniki: 6 śledzi matiasów 1/2 szklanki octu listek laurowy, ziele angielskie, gorczyca, jałowiec, majeranek 1/2 kg cebuli 2 łyżki koncentratu pomidorowego rodzynki sok pomarańczowy |
Sposób przygotowania: 1/2 litra wody gotujemy z octem, liściem laurowym, zielem angielskim, gorczycą i jałowcem całym. W zalewie moczymy pokrojone pod skosem śledzie - najlepiej na całą noc. Cebulę pokroić w pół talarki i przesmażyć na oleju, dodać 2 łyżki koncentratu i przesmażyć jeszcze chwilę, rodzynki namoczyć w soku pomarańczowym i wsypać do pomidorowego sosu. Dodać śledzie i wszystko dobrze wymieszać - dolać troszeczkę zalewy, w której się moczyły śledzie, dodać jeszcze troszkę majeranku. [ Drukuj ] |
Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne