Filety po kaszubsku


Składniki:

Filety po kaszubsku 6 śledzi matiasów
1/2 szklanki octu
listek laurowy, ziele angielskie, gorczyca, jałowiec, majeranek
1/2 kg cebuli
2 łyżki koncentratu pomidorowego
rodzynki
sok pomarańczowy


Sposób przygotowania:

1/2 litra wody gotujemy z octem, liściem laurowym, zielem angielskim, gorczycą i jałowcem całym.
W zalewie moczymy pokrojone pod skosem śledzie - najlepiej na całą noc.

Cebulę pokroić w pół talarki i przesmażyć na oleju, dodać 2 łyżki koncentratu i przesmażyć jeszcze chwilę, rodzynki namoczyć w soku pomarańczowym i wsypać do pomidorowego sosu.

Dodać śledzie i wszystko dobrze wymieszać - dolać troszeczkę zalewy, w której się moczyły śledzie, dodać jeszcze troszkę majeranku.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne