Francuskie kieszonki


Składniki:

Francuskie kieszonki opakowanie ciasta francuskiego
szpinak pól opakowania mrozonego
garść orzechów włoskich
4 plasterki sera żółtego
gałka muszkatołowa
pieprz
ziarenka smaku


Sposób przygotowania:

Szpinak odparowujemy na patelni, doprawiamy gałką i pieprzem, ziarenkami.
Przekładamy do miseczki i dodajemy do niego orezchy włoskie posiekane i ser zółty pokrojony w kosteczkę.Mieszamy razem.

Ciasto francuskie kroimy w kwadraty o boku ok 5 cm. Nakładamy na środek farsz szpinakowy i składamy na pół.

Nacinamy w kilku miejscach.Układamy na papierze do pieczenia na blaszce.
Nagrzewamy piekarnik do 200'C i wkładamy kieszonki na około pół godzinki.

Pod koniec pilnujemy aby się nie za bardzo zbrązowiły.

[ Drukuj ]


Copyright © 2008 ewelosa.pl przepisy kulinarne